prerogative

Author Topic: Help needed importing de_cahce.vmf  (Read 2263 times)

jonathan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: 0
  • Acolyte
    • View Profile
Help needed importing de_cahce.vmf
« on: September 10, 2016, 05:27:26 AM »
I am trying to import cache into 3ds max and then export it to cinema 4d for a animation I am working on. I have everything set up correctly because I can for example import Dust2 and Inferno fine without errors. However whenever I try to import de_cache non of the models are showing up. I have extracted the embedded content in the cache bsp, and decompiled the models and converted the vtf's to tga. I then placed the decompiled models in the /modelsrc/ folder where I have with all the other decompiled models and placed the vtf's, vmt's and tga in my /materials/ folder which I use for WW.
When importing the vmf I first import prop library, then make a new document and then select import models and then import the vmf.
Is this the wrong way to go about importing de_cache? If anyone can help me I would greatly appreciate that.
Thank you
Jonathan

Joris Ceoen

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 215
  • Karma: 22
  • WallWorm Ambassador
    • View Profile
Re: Help needed importing de_cahce.vmf
« Reply #1 on: September 10, 2016, 03:11:55 PM »
I am trying to import cache into 3ds max and then export it to cinema 4d for a animation I am working on. I have everything set up correctly because I can for example import Dust2 and Inferno fine without errors. However whenever I try to import de_cache non of the models are showing up. I have extracted the embedded content in the cache bsp, and decompiled the models and converted the vtf's to tga. I then placed the decompiled models in the /modelsrc/ folder where I have with all the other decompiled models and placed the vtf's, vmt's and tga in my /materials/ folder which I use for WW.
When importing the vmf I first import prop library, then make a new document and then select import models and then import the vmf.
Is this the wrong way to go about importing de_cache? If anyone can help me I would greatly appreciate that.
Thank you
Jonathan
Hey, usually I would come with suggestions to help, but instead, I would wait if I were you, because in just a week or two, a huge update will come to Wall Worm (both free and Pro) that will allow the native importing of MDL's, meaning your problem about models will become irrelevant (= it will become much easier). Wait on Shawn for a better explanation though :S

wallworm

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3528
  • Karma: 98
  • Behind me?
    • View Profile
Re: Help needed importing de_cahce.vmf
« Reply #2 on: September 14, 2016, 05:35:31 PM »
As noted by Joris, the whole process of importing will be streamlined very soon. I'm away from office this week so not answering quickly. But the main thing is that I would take a week off of WW if you are primarily interested in importing levels. The model importer will be all new very soon... both easier and faster.