prerogative

Author Topic: Brush not in same place in-game  (Read 172 times)

jrocket

  • WW Pro
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 31
  • Karma: 1
  • Acolyte
    • View Profile
Brush not in same place in-game
« on: August 18, 2019, 04:19:16 PM »
I recently got the urge to map again, but I have encountered an issue. What I am seeing in max is different from what I get when compiled and in-game.

I started by creating the center arch and it worked fine, but when I duplicated(ctrl v) and moved it to create the other arches, they don't show up right. The one on the right is offset from where it should be. Most of the parts are simple boxes so nothing complex here. I also double checked to make sure there is no scale or rotation applied.

Any ideas?

jrocket

  • WW Pro
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 31
  • Karma: 1
  • Acolyte
    • View Profile
Re: Brush not in same place in-game
« Reply #1 on: August 18, 2019, 10:47:14 PM »
I was able to solve this by untagging the suspect brushes as world geo, and re-tagging. Not sure what was going on there.

Joris Ceoen

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 227
  • Karma: 27
  • WallWorm Ambassador
    • View Profile
Re: Brush not in same place in-game
« Reply #2 on: August 19, 2019, 04:11:19 AM »
I was able to solve this by untagging the suspect brushes as world geo, and re-tagging. Not sure what was going on there.
Rarely, this may happen if you have geometry that has other modifiers on it (= more than one Editable Poly, additional UVW Maps and/or other modifiers). I have this specific case where I have to actually tag it as being Concave and Brush Geometry again after I had done some changes or added modifiers. However, for me it was that the geometry was simply not being exported at all, not offset like in your case. Geometry that gets off-set during export, compared to what you see in 3DS Max is almost always a result of the origin being changed during editting the object (pivot moved for whatever reason). This is always fixed by applying a Reset Xform.

You're saying that all you did was untagging the object? (= 'Do not tag this object as World Geometry') and then tagging it again? Are the arches made with the Arch plugin by any chance?

jrocket

  • WW Pro
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 31
  • Karma: 1
  • Acolyte
    • View Profile
Re: Brush not in same place in-game
« Reply #3 on: August 19, 2019, 06:00:17 PM »
Pivots were the same, object was just cloned and moved, which doesn't change the pivot. Pivot shouldn't really matter for brush geo anyways. Untagging and retagging did seem to fix the issue, but i'll post a repro if I see it happening again.

wallworm

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3622
  • Karma: 100
  • Behind me?
    • View Profile
Re: Brush not in same place in-game
« Reply #4 on: August 21, 2019, 04:35:06 PM »
Are you still having this problem? I've not seen this happen and would like to know if there are any specific steps that may have caused it.